AI krijgt een kick-off bij de Huawei Mate 10

  • Geplaatst op
  • Door Jacqueline
  • Geplaatst in Huawei Mate 10
AI krijgt een kick-off bij de Huawei Mate 10

AI (Artificial Intelligence) ofwel kunstmatige intelligentie is officieel een topic geworden bij de Huawei Mate 10 Pro. Daarbij heeft het toestel het moderne naadloze ontwerp.

Kunstmatige intelligentie

De Huawei Mate 10 Pro heeft een chip gekregen die speciaal is ontworpen voor machine learning. De chip heet NPU, wat staat voor neural processing unit en herkent onder andere allerlei soorten beeld via de camera. Dankzij de NPU kan de Mate 10 Pro beeld offline herkennen, wat stukken in verbinding en stroom eist.

 

Bij het maken van een foto zal de huawei mate 10 pro dankzij de NPU allerlei objecten in het beeld herkennen en deze automatisch de juiste instellingen qua kleur bijvoorbeeld geven bij een portretfoto.

 

Andere functies

De Huawei Mate 10 Pro is een halve inch groter in scherm, vergeleken met zijn voorganger Mate 9 Pro. Dankzij het naadloze ontwerp is het toestel slechts iets groter in omvang dan de 5,5 inch display Mate 9 Pro. De mate 10 pro heeft twee camera’s aan de achterkant: 12 en 20 megapixel.

 

Huawei Mate 10 Pro kopen

In Nederland is zal de 6BG werkgeheugen en 128GB opslag variant op de markt komen voor €799. De Mate 10 Lite is aanzienlijk goedkoper, deze zal voor €349 verkocht worden.