Beurswaarde Apple nadert duizend miljard

  • Geplaatst op
  • Door Jacqueline
Beurswaarde Apple nadert duizend miljard

Duizend miljard.. kun je het voorstellen? De koerswaarde van Apple wordt groter dan de economie van heel Nederland bij elkaar!

Apple blijft maar groeien, zowel de iPhone 8 als de iPhone X is in trek. Daarbij blijft de verkoop van Apple accessoires en ipads ook goed lopen. Het zou zo maar eens kunnen dat Apple het eerste bedrijf in de geschiedenis wordt dat een beurswaarde krijgt van maar liefst 1.000 miljard dollar. 

 

De introductie van de nieuwe iphone x heeft onder andere gezorgd voor deze stijging. Mensen hebben in de rij gestaan voor dit nieuwe toestel, die nu enkele defecten blijkt te hebben. Zo heeft de nieuwe iphone x last van een groene streep in het scherm, een vervelend geluid bij maximale volume en een kortdurende screenfreeze van enkele seconden als het koud is buiten. 

 

Naast de iphone x had Apple al de omzetverwachting overtroffen bij de verkoop van de iphone 8 en iphone 8 plus. Daarbij werden er ook meer ipads, mac computers en apple watches verkocht dan verwacht. Inmiddels heeft Apple meer dan 250 miljard dollar in de kas, dat is meer dan de beurswaarde van Koninklijk Olie.

 

Voor de iphone x is er ondanks de hoge aankoopprijs van 1300 dollar nu al een wachtlijst van een maand. Heeft u al de laatste iphone x hoesjes ingekocht?