Pulsoximeter in COVID-19: Waarom en Hoe

  • Geplaatst op
Pulsoximeter in COVID-19: Waarom en Hoe

Een oximeter helpt de gezondheid te bewaken en patiënten te informeren of ze medische zorg nodig hebben.

 

Een pulsoximeter is een klein elektronisch apparaat dat de zuurstofverzadiging in uw bloed schat. U wilt een getal tussen 95% en 100%. Als het aantal daalt tot 92% of lager, is dat een reden tot bezorgdheid. Dat is over het algemeen het niveau waarop een arts u aanvullende zuurstof kan toedienen en u ter observatie in het ziekenhuis kan houden.
Als u COVID-19 heeft, kan een pulsoxymeter een handig hulpmiddel zijn om uw gezondheid te controleren en om te weten of u medische zorg nodig heeft.


Waarom krijgen deze apparaten ineens zoveel aandacht?

COVID-19 kan een zogenaamde COVID-longontsteking veroorzaken - een infectie waarbij de luchtzakjes van de longen zich vullen met vloeistof of etter. En het is mogelijk dat iemand die is geïnfecteerd met het nieuwe coronavirus zich in de vroege stadia van COVID-longontsteking bevindt - inclusief een daling van het zuurstofgehalte in het bloed - zonder ademhalingsproblemen te hebben.


het is logisch om thuis een pulsoxymeter te hebben, net zoals u misschien een thermometer heeft om koorts op te sporen. Als u symptomen van COVID-19 heeft, zoals zwakte, spierpijn of koorts, kunt u het apparaat gebruiken om het zuurstofgehalte in het bloed te meten.Dat cijfer van 92% (of lager) is een teken dat "je geëvalueerd moet worden, want deze ziekte doodt stilzwijgend en je hoeft geen noemenswaardige kortademigheid te hebben".Bekijk onze Jumper Pulse Oximeter