Waarom hebben Duitsland en Oostenrijk de verplichting opgelegd om FFP2-maskers te dragen?

  • Geplaatst op
Waarom hebben Duitsland en Oostenrijk de verplichting opgelegd om FFP2-maskers te dragen?

Waarom hebben Duitsland en Oostenrijk de verplichting opgelegd om FFP2-maskers te dragen?

Virussen blijven zich voortdurend aanpassen vanwege hun natuur en er wordt verwacht dat zich in de loop van de tijd nieuwe soorten virussen zullen ontwikkelen. Sinds het begin van de pandemie zijn er verschillende soorten COVID-19 over de hele wereld geweest. COVID-19 is een type coronavirus, van een grote familie van virussen. Wetenschappers volgen de veranderingen in het virus en proberen uit te leggen hoe veranderingen in het virus de verspreiding kunnen beïnvloeden en welke vorm van de ziekte het kan veroorzaken. Het is nu algemeen bekend dat verschillende varianten van het COVID-19-virus de afgelopen maanden wereldwijd zijn gaan circuleren.

Er zijn nu drie specifieke varianten geïdentificeerd in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië. Ze hebben op bepaalde aspecten iets gemeen, maar op andere aspecten zijn ze ook verschillend. Ze zijn meestal identiek aan eerdere virussen en veroorzaken een vergelijkbare ziekte. Aan de andere kant stegen de percentages gevallen bij al deze varianten. Wat eigenlijk verontrustend is, is dat studies hebben vastgesteld dat deze variaties meer overdraagbaar en besmettelijk zijn, maar geen hogere sterftecijfers of enige andere vorm van klinische gebeurtenissen lijken te veroorzaken.

 

Worden dergelijke varianten door de vaccins behouden?

Het is bekend dat bepaalde virussen niet voor elke variant een ander vaccin nodig hebben. Er zijn echter vaccins die periodiek moeten worden bijgewerkt op basis van circulerende stammen. Voor SARS-CoV-2 zijn wetenschappers nog steeds in onderzoek van de evolutie. De kwaliteit van de onderzoek verandert samen met het virus. Sommige wetenschappers geloven in het effect van vaccins die onlangs zijn goedgekeurd. Ze zijn het erover eens dat een paar variaties in het virus deze vaccins niet onbruikbaar maken. Maar deze ideeën vereisen een grondige analyse omdat de wereld er nog steeds onzeker over is. In ieder geval zou het ook mogelijk zijn om de samenstelling van vaccins heel gemakkelijk aan te passen.

 

Hoe beschermen mensen zichzelf tegen deze nieuwe varianten, en wat doen de regeringen?

Deze varianten gedragen zich ook op dezelfde manier en verspreiden zich op dezelfde manier, maar sneller. Als we het de mogelijkheid geven om zich onder mensen te verspreiden en toe te laten, zal het zichzelf blijven veranderen, net als zijn natuurlijke eigenschap. Het gebruik van maskers is een effectieve oplossing om de overdracht van SARS-CoV-2 te verminderen. Naarmate de pandemie vorderde, hebben de regeringen verschillende beslissingen genomen. Aangezien het virus gemakkelijker te verspreiden is, concluderen de regeringen dat het redelijker is om maskers met de hoogste filtercapaciteit te gebruiken. Aangezien we geen verschillende oplossingen hebben om nieuwe soorten te bestrijden, kunnen alleen de opties die we hebben, in praktijk toepassen.

 

FFP2 verplicht in Duitsland

De Duitse regering heeft ermee ingestemd de verplichting van FFP2-maskers in het openbaar vervoer en winkels in het leven te roepen om de verspreiding van coronavirussen te beperken, waardoor de maatregel die Bayern al had genomen, aanzienlijk werd uitgebreid.

Het is het eerste land in Europa dat deze beslissing neemt, mogelijk gemaakt door een groeiende aantal besmettingen van de nieuwe varianten, die ook de autoriteiten vrezen. Er zijn dus nieuwe wetten die door Duitse burgers moeten worden gerespecteerd. De Duitse functionarissen hebben beloofd dat zij, gezien de hogere marktprijzen, financiële steun zouden bieden aan degenen die deze niet konden betalen. Zo heeft Duitsland vorige maand alle apotheken gevraagd om gratis FFP2-maskers aan te bieden voor mensen ouder dan 60 jaar. De maskers van FFP2 zijn duurder dan wegwerp mondmaskers vanwege de hoge filtratie van bacteriën en hun componenten. Daarom breidt de Duitse regering haar pakket vouchers voor de meest behoeftigen uit. Deze mensen krijgen de komende dagen een tegoedbon waarmee ze tot 12 extra farmaceutisch vrije maskers kunnen ontvangen. In feite bedragen de kosten van ffp2 ongeveer 2 euro en kan het voor alle gezinnen niet worden volgehouden.

 

Oostenrijk treedt ook in de voetsporen van Duitsland

Sinds 25 januari is het verplicht om een FFP2 masker te dragen in Oostenrijk in het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. FFP2 zou ook nodig zijn in treinen, ziekenhuizen, luchthavens en vliegtuigen. Iedereen die geen masker draagt ​​in de trein van Oostenrijk, krijgt een boete. Ondanks het debat over andere initiatieven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze stap over het algemeen zonder protesten aangenomen.

"Vanwege de (meer besmettelijke) varianten van het coronavirus is het nodig om jezelf beter te beschermen", aldus Hannah Zuegner. "Als iedereen meedoet, denk ik dat dit de situatie zal veranderen, vooral als de vaccins arriveren", vervolgde ze.

 

Hoe koop je het beste masker om je te beschermen?

Dit artikel legt in detail de verschillen uit tussen de maskers die de verspreiding van coronavirus kunnen voorkomen. Je vindt er ook een beschrijving van de FFP2-maskers en hoe ze je kunnen beschermen tegen verspreiding van Covid-19.

Eexi is een fabrikant van gezichtsmaskers die maskers van hoge kwaliteit produceren en levert in heel Europa. Ons doel is om mensen te helpen het meest comfortabele masker te vinden voor een gunstige prijs. Bekijk ons ​​FFP2-masker met clip. Geen oorpijn meer! Je kunt de oortjes achter je nek bevestigen!