Wat is Xiaomi Aqara?

  • Geplaatst op
  • Door Patrick
Wat is Xiaomi Aqara?

Aqara smart home producten komen steeds vaker voor in veel landen vanwege hun kleine formaat, simpele ontwerp en relatief lage kosten. De Aqara producten ondersteunen de grote platforms, zoals Apple Homekit, Google Assistant, Amazon Alexa en Mi Home. 

De missie van Aqara is om consumenten intelligente, betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossingen en apparaten te bieden voor ieder huis! De naam 'Aqara' is ontstaan van een combinatie van Latijnse woorden "acutulus" (intelligent) en "ara" (thuis). 

Aqara maakt deel uit van het Xiaomi ecosysteem. Door de Aqara producten te verbinden met de Aqara hub kan je ieder huis slimmer maken. Zelf "normale" producten kunnen "slim" gemaakt worden. Lees dit artikel voor meer informatie voor het gebruik van deze producten en hoe je ze kunt aansluiten en bedienen.

Aqara-hub Hoe maak je van je huis een slimme woning?

De Aqara-hub is een controlecentrum waarmee je alle apparaten kunt verbinden. Om bijvoorbeeld de Aqara Smart camera te gebruiken, moet de Aqara-hub op jouw telefoon zijn aangesloten. Het unieke verkoopargument van de producten, is dat je de mogelijkheid krijgt om regels aan te maken zodat apparaten met elkaar samen kunnen werken bij een specifieke gebeurtenis. 

Je kunt de trillingssensor op de deur plaatsen en de regel aanmaken om de licht aan te doen wanneer de deur open gaat. Je kan ook ervoor zorgen dat de lampen uitgaan wanneer de deur weer dicht gaat of dat er een specifieke stekker aan/uit gaat. 

Door de Aqara slimme stekker te gebruiken, kunnen allerlei soorten producten slimmer worden gemaakt en jou te helpen met het besparen van energie.

Hoe gebruik je de Slimme producten van Aqara?

Maak je leven gemakkelijker door je huis slimmer te maken. Door een combinatie van Aqara bewegingssensoren, de Aqara hub en je smartphone, kan je dagelijkse taken automatiseren door middel van Wifi. Dit bespaart je tijd, moeite en het kan je zelfs geld besparen. Dit is het concept van een slimme woning. 

De Aqara Hub en de Aqara Slimme Camera zijn beide hubs en spelen een vergelijkbare rol. Alle andere slimme apparaten zijn via de Hub met de App verbonden en zijn gekoppeld met de Wifi. Hierdoor kunnen de slimme apparaten met elkaar communiceren en kan jij buitenhuis de apparaten besturen.

Om te beginnen moet je de Aqara App downloaden van de iOs Appstore of Android Playstore en de hub verbinden met je Wifi. (Let op, de hub werkt alleen met een Wifi sterkte van 2,4 GHz-band.)

Je kunt meerdere producten tegelijkertijd gebruiken door ze te combineren met regels die je in de App kunt instellen. Zo kan je bijvoorbeeld de Aqara Slimme camera activeren wanneer iemand in de buurt komt van de bewegingssensor  

Je kunt de regel ook instellen om een melding op je Smartphone te ontvangen wanneer iemand een specifieke deur opent waar de trilling sensor op geïnstalleerd is.

Hoe verbind ik Slimme apparaten met Aqara?

Het aansluiten van de Aqara Slimme producten is vrij eenvoudig, je kunt deze paar stappen volgen:

  1. Download de Aqara of Mi Home App in de iOs Appstore of Android Playstore;
  2. Stop de Aqara hub in het stopcontact (vergeet niet om altijd de hub in het stopcontact te hebben)
  3. Scan de QR-code of zoek het apparaat in de product lijst in de App.
  4. Verbind je Aqara hub met je Wifi.
  5. Goed! Je Aqara hub is nu verbonden met je Wifi. Nu kan je apparaten hieraan toevoegen.
  6. Selecteer het apparaat waarmee je verbinding wilt maken in de App.
  7. Houd het resetknop van het apparaat ingedrukt totdat de LED twee of drie keer knippert (2-3 keer snel knipperen toont succes aan; 1 keer lang knipperen betekent dat het koppelen nog niet is begonnen).
  8. Top! Je apparaten zijn nu gekoppeld en je kunt gebruik maken van de App of je Home assistent. 

Werkt Aqara met Virtuele Assistenten?

Als je je apparaten hebt verbonden met de Aqara Hub, kunnen ze eenvoudig worden bediend via je Smart Assistant. Het Aqara-thuisecosysteem is geschikt voor Alexa, Google Home, Apple Homekit en Mi Home.

Alle producten kunnen vervolgens met je stem of op afstand worden bediend, zelfs als je niet thuis bent! Hoe geweldig zou het zijn als je alle lampen uit kan zetten met je stem of met slechts één klik op een knop of je smartphone.

De Aqara producten kunnen ook via de Mi Home App gebruikt worden. Dit betekent dat je beide Aqara en Yeelight producten tegelijkertijd kan bedienen.

Bekijk onze slimme producten van Aqara en Yeelights voor meer informatie over hun functionaliteiten.

AQARA SMART HUB M1S

AQARA SMART CUBE CONTROLLER

AQARA SMART WIRELESS SWITCH BUTTON

AQARA SMART WATER LEAK DETECTION SENSOR

AQARA SMART VIBRATION SENSOR

AQARA SMART TEMPERATURE AND HUMIDITY SENSOR

AQARA SMART MOTION SENSOR

AQARA SMART 1080P CAMERA + HUB

AQARA SMART POWER SOCKET ADAPTER EU